Sommarsimskola i simhallen och i Farhult

Simskola under maj, juni och juli. Megaflyt i Höganäs simhall,

under juni 2020. 

Fyra tillfällen, á 45 minuter under samma vecka. 

Teknik, vattenvaneövningar och simning mot att kunna själv, och till 200 meter. Vi använder såklart flythjälpmedel, för de barn som behöver. 

I gamla bassängen.


Megaflyt i Höganäs simhall,

under juli 2020. 

Fem tillfällen, á 45 minuter under samma vecka.  

I multibassängen. 

Megaflyt 1

För barn ca 4,5 - 6 år. Barnet är själv i vattnet tillsammans med instruktören. Detta är första riktiga simskolan, där vi fokuserar på vattenvaneövningar, bentagen och att flyta på rygg. Djup bassäng, ca 1,20 meter. 

Megaflyt 2 - fortsättning till Megaflyt 1

För barn från ca 6 år, och fortsättningsgrupp i simskolan. Vi börjar jobbar vidare med bentagen, flytövningar och simmar med platta, men nu på djupare vatten. Megaflyt i multibassängen: djup 1,20 m, bra alternativ när steget till den lite kallare hoppbassängen känns för stort, men barnet har växt ur megaflyt1. 

Målet med Megaflyt är att bli simkunnig!

 

Simskola i Farhult,

under juni 2020. 

Att kunna simma är mer än bara att kunna simma en viss sträcka. Det handlar även om att lära sig Vattenkunskap, dvs om de risker som är förknippade med vistelse i och vid vatten, så att du och ditt barn känna er trygga när ni är i vattennära miljöer. Det är en väldigt stor skillnad på att gå i simskola i en pool eller i öppet vatten som vi säger. I poolen är det klart, ljust vatten. Barnet ser botten hela tiden och temperaturen är behagfull. Ute har vi oftast kallt, mörkt vatten och botten kan variera från fin sandbotten, till klippor eller dy. Därför är det väldigt viktigt att barnen får möjlighet att lära känna de olika förhållanden som råder i svenskt vatten. Om det skulle ske en olycka eller drunkningstillbud så har ett barn (och vuxen) mycket lättare att klara sig oskadd om hen har lärt sig vattenkunskap i öppet vatten. Det är även i sjöar och hav som nästan alla drunkningsolyckor sker. Vi börjar alltid med träna på vattenvana. Vattenvana är att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet. Det är skillnad på pool och hav!

Om det regnar meddelar vi er föräldrar hur det blir. Som vi alla vet så är ett varmt sommarregn ingen begränsning för att ha simskola i vattnet. Det är bra att man som förälder har med sig varma handdukar och kläder för barnen att ta på om det skulle bli alltför kallt. Vid riktigt skitväder eller om det är åska, blir det aktivitet inomhus istället, aktiviteter som är förknippade med simskolan.

Att skydda sig från solens farliga strålar är viktigt för alla men framförallt för barnens känsliga hud. Sommarsimskolan bedrivs utomhus, och i kombination med reflekterande vatten och sand är det ett naturligt inslag i vår sommarsimskola att vi undervisar om hur barnen kan skyddas. Solvett har tagits fram i uppdrag av Strålsäkerhetsmyndigheten.

Solskydd i form av långärmad tröja och solkräm är att rekommendera. Filt och ett mellanmål efter simlektionen är bra.

NIPPERS

Fem tillfällen, á 45 minuter. Vill du bli bättre på att crawla, bogsera kamrater, paddla bräda och hantera boj? Då ska du testa på vår nyhet Nippers, under en vecka, utomhus i Farhult. 

En nipper är en ung livräddare och är ett koncept från Australien. 
Förkunskapskrav är att barnet ska ha tagit de flesta simmärkena och vill lära sig grunderna i crawl.

NYBÖRJARE OCH FORTSÄTTNINGSGRUPPER I FARHULT

Fem tillfällen, á 45 minuter. 

Nybörjargrupp från cirka 4 år och fortsättningsgrupp från cirka 6 år. 

Kom ihåg frukt, vattenflaska och varma kläder.