Om Du befinner dig på Höganäs Sportcenter och måste ringa 112, är adressen Friluftsvägen 10!
Information på fler språk>>

Kursverksamhet sommaren 2019

Utomhussimskola i Farhult

5 gånger per kurs. Vi hoppas och räknar med 45 minuter i vattnet. 
Vecka 28, 8-12 juli
Vecka 29, 15-19 juli

Kl 10:00 & 10:45 - fortsättningsgrupp för de barn som kan simma lite grann, ca 10 meter
Kl 11:30 & 12:15 - nybörjargrupp

Du bokar en kurs som är fem tillfällen under en vecka. 
Samling vid flaggan nere vid parkeringen. Karta>>

Att kunna simma är mer än bara att kunna simma en viss sträcka. Det handlar även om att lära sig vattenkunskap, dvs om de risker som är förknippade med vistelse i och vid vatten, så att du och ditt barn känna er trygga när ni är i vattennära miljöer.

Det är en väldigt stor skillnad på att gå i simskola i en pool eller i öppet vatten som vi säger. I poolen är det klart, ljust vatten. Barnet ser botten hela tiden och temperaturen är behagfull. Ute har vi oftast kallt, mörkt vatten och botten kan variera från fin sandbotten, till klippor eller dy. Därför är det väldigt viktigt att barnen får möjlighet att lära känna de olika förhållanden som råder i svenskt vatten. Om det skulle ske en olycka eller drunkningstillbud så har ett barn (och vuxen) mycket lättare att klara sig oskadd om hen har lärt sig vattenkunskap i öppet vatten. Det är även i sjöar och hav som nästan alla drunkningsolyckor sker. Vi börjar alltid med träna på vattenvana. Vattenvana är att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet. Det är skillnad på pool och hav!


Dåligt väder
Om det regnar meddelar vi er föräldrar hur det blir. Som vi alla vet så är ett varmt sommarregn ingen begränsning för att ha simskola i vattnet. Det är bra att man som förälder har med sig varma handdukar och kläder för barnen att ta på om det skulle bli alltför kallt. Vid riktigt skitväder eller om det är åska, blir det aktivitet inomhus istället, aktiviteter som är förknippade med simskolan. Dessa sker på Östra Skiftesvägen 30 i Farhult. Karta>>


Skydda sig
Att skydda sig från solens farliga strålar är viktigt för alla men framförallt för barnens känsliga hud. Sommarsimskolan bedrivs utomhus, och i kombination med reflekterande vatten och sand är det ett naturligt inslag i vår sommarsimskola att vi undervisar om hur barnen kan skyddas. Solvett har tagits fram i uppdrag av Strålsäkerhetsmyndigheten. Solskydd i form av långärmad tröja och solkräm är att rekommendera. Filt och ett mellanmål efter simlektionen är bra.

 

Boknings- och köpvillkor>>