Vem är jag...

Pernilla Ahlström

Vem är jag?

En gotländsk 60-talist som hamnade i Höganäs efter rundturer i Skåne. Jag är allmänt sportintresserad, men i botten är jag ridintresserad och har gått kurser på bl a Flyinge och varit hästskötare hos Jan Brink. Mamma till fyra barn. De två äldre lever studentliv, och de två yngre älskar att gympa och spela fotboll.

Har aktivt drivit min firma ”Bra Flyt” sedan 2004. Under våren -05 har jag startat upp vattengympa för olika målgrupper, efter att har utbildat mig genom AEA i Stockholm. I tio år har jag arrangerat bussresor till Stockholm –”Tjejmilen”, och våren -05 även till Berlin – ”Frauenlauf”.  När det var det 10–års jubileum och avslut, firade vi med champagne på bussen till Stockholm!

 
Sedan våren 2000 har jag haft simskola för barn med funktionshinder i liten grupp, i samarbete med bl a barnhabiliteringen i Helsingborg. Söndagskvällar är simhallen stängd för allmänheten och då öppnas möjligheten för just mindre antal barn i varje simgrupp - härligt!

På uppdrag av SLS, Svenska livräddningssällskapet, har jag tagit fram en fortbildning för simlärare i att undervisa barn med funktionshinder. Jag har även fungerat som föredragshållare för utbildare från hela Sverige som i sin tur utbildar simlärare i respektive län. Dessutom har jag haft förmånen att få hålla kortare föredrag för simlärare i större simsällskap som ex Göteborgs simsällskap., i Habo Kommun, Bålsta och Botkyrka Kommun,  Malmö kappsimklubb och uppe vid spaanläggning i Smögen bl a.

Svenska Badmästarförbundet anordnar Kick-Offer för vattengympa ledare varje år i augusti, runt om på olika badanläggningar i Sverige. 2009var vi i Falkenberg, och var det tredje året som jag var med och var ledare för olika vattenpass.

Jag har även genomfört inspirationsdagar, kortare föreläsningar och utbildningsdagar i ämnet ”Att arbeta med funktionshindrade i vattnet” samt ”Bemötande”, för kommunala verksamheter och utbildningsväsendet. Jag är steg 3 utbildad för SLS, och är instruktör på både vuxen HLR (Hjärt- och lungräddning) och barn-LR. Under åren som har gått har jag haft flera kurser i simlärarassistent och simlärare.

Har under hösten -06 utbildat mej till diplomerad massör, och har behandlingar både i Höganäs på Storgatan 64, samt i Ramlösa Brunnspark..

Våren – 07 fortsatte jag att studera till massageterapeut, detta för att kunna ge behandlande massage med töjningar och olika tekniker för bättre resultat och mer långvariga positiva effekter av massagebehandlingarna.

Lotorpsmetoden – andningsmassage lät jättespännande tyckte jag och gick kurs i Linköping i detta under hösten -07. Alltför många går omkring med astmalika symtom, och andningsproblem pga stress, oro och fel andningsteknik. Behandlingarna ger ökad rörlighet i bröstkorgen och andningsmusklerna och ger jättebra resultat tillsammans  med egen träning på hemmaplan.

Hot Stone massage var jag i Göteborg hösten 2011, för att lära mej. Fantastisk skön behandling, som jag kombinerar med den vanliga massagen! Varma lavastenar är underbart!

Terminerna rullar på inne i Ramlösa bassängen och det är en härlig miljö för vattengympor och framför allt; Babysim! Lugn och vacker miljö och 33 grader i bassängen, ger bra förutsättningar för härliga upplevelser för familj och vattengympadeltagare

Nygamla nyheter i Bra Flyts verksamheter i Höganäs samt i Ramlösa, Bl a simundervisning för flickor Tvåspråksskolan Al-Maarif  i Helsingborg och fortsättning på Självskyddskurserna, enbart för kvinnor i Ramlösa, och i Höganäs där kurserna är öppna för alla vuxna icke simkunniga, och för de som kan simma men som inte är bekväma med att komma under vattnet och behöver träna på detta!

Glädjande tycker jag är, att de privata förskolorna satsar på vattenverksamhet, och ökad vattensäkerhet för barnen. ”Barnen i Döshult” har simundervisning i Höganäs för sina ”stora” barn. Även några av Höganäs ”Ur och skur dagis” har bokat ”klädsim och räddningsvästar”  kanonbra tycker jag då vattensäkerhet är A och O, när vi bor så nära kusten och har så många fina bad omkring oss.

Förutom min egen simlärarutbildning och mina motionsutbildningar inom Friskis & Svettis, är jag i botten barnskötare och har arbetat 10 år inom förskola/fritids. Är ”halv” arbetsterapeut (60p), då jag fick avbryta studierna pga tvillinggraviditet. Under 10 år har jag arbetat på Sim&Sporthallen Höganäs med bl a simundervisning, babysim och varit bokningansvarig för kommunens alla sporthallar.

Jag har fortbildat mig med ett par kurser i Göteborg i klinisk biomekanik och i myofaciella triggerpunkter, vilket blev jättebra till mina massagebehandlingar.

Vi är många simlärare och assistenter nu i Bra Flyt, och det är verkligen roligt att erbjuda bra undervisning i alla kurser! Utbildning och intresse är A och O, när man jobbar med människor i vatten.

Under 2015 startarade Bra Flyt kurser i BarnHLR, och även i Första hjälpen. Vattenträning semi-privat, är en ny kurs för de behöver komma igång efter tex sjukskrivning/operation.

Planer och drömmar om att bygga en egen bassäng finns hela tiden i baknacken. Tänk vad skönt att få bestämma sina bassängarbetstider, men detta är ett stort projekt...

Utbildningar i korthet:

  • JIKEN 10p Lunds Universitet, Introduktion i Juridik
  • Handikappvetenskap 5 p, Halmstad Högskola
  • Pedagogik 20p, Halmstad Högskola
  • Ledarskap 5p, Halmstad Högskola
  • Rehabiliteringspedagogik för långtidssjukskrivna 10p, Lunds Tekniska Högskola
  • Certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage
  • Diplomerad Massageterapeut gm Hälsoteket Malmö
  • Auktoriserad Andningterapeut enl Lotorpsmetoden
  • Diplomerad Hot Stone massör, Göteborgs Massageskola

Välkomna på friskvård!


Från gotländska - > svenska

garngardar = nätverk

haplihaitar = dråpligheter

jåns = nyss

lummläur = mobiltelefon
lummläurar = mobiltelefoner 

 


Tillagd i varukorgen