Vision for all

HD 26 febr, 2014

Har du gamla glasögon liggande hemma, till ingen nytta?

I samband med Bra Flyts 10 års jubileum hjälper vi "Vision for all" att samla in glasögon till behövande.

En insamlingsplats finns i gamla Sparbankslokalen på Storgatan 64, i Höganäs, och ni kan också lämna till Pernilla vid bassängkanten. 

Läs artikel i HD om insamlingen>>

Utdrag från "Vision for All"s nyhetsbrev:
1 mars: Thomas P föreläste i Höganäs. Han berättar: "Just kommit hem från en lyckad föreläsning på Biblioteket i Höganäs, 20 mil söderut. Pernilla Ahlström, Bra Flyt AB, var arrangör tillsammans med Höganäs kommun och Lions. Har under veckan via reportage i bl.a. Helsingborgs Dagblad inbjudit sina kunder och övriga kommuninvånare till biblioteket för att lämna glasögon och ta del av vår VFA-föreläsning. Mycket lyckat med ett dryga femtiotal gäster samt 500 par glasögon under dessa 2 timmar. Totalt har Pernilla samlat in drygt 1500 par glasögon." "Stort tack till Pernilla, Lions och Höganäs kommun!"

INSAMLINGEN HAR STARTAT IGEN!

Vad är Vision for all?

Om Vision for all (text från deras hemsida):

Vision For All är en ideell organisation som vill göra det möjligt för människor, som är i behov av glasögon, att studera och arbeta. Vision For All - VFA - arbetar med de allra fattigaste som har störst behov av optikerns insats. Dessa människor har ingen möjlighet att betala för en synundersökning eller skaffa sig glasögon.

VFA samlar in bra begagnade glasögon i Sverige. Glasögonen mäts upp och tvättas. VFA:s optiker och assistenter åker sedan ut i världen för att dela ut dem.

Vision for all i Höganäs

  • Thomas från Vision for all kom till Café Amanda och höll föredrag om deras arbete runt om i världen. 
  • 600 par glasögon samlades in på biblioteket på fredagen och lördagen innan föredraget.
  • Anneli Sjöborg hälsade Thomas välkommen.

Föredraget på Café Amanda skedde i samarbete med

  • Bengtssons Optik
  • Lions
  • Höganäs Kommun
Tillagd i varukorgen