Hantverk ~ Handarbete ~ Hantverkskurser  

Stickcafé ~ Kurser i Farhult


 

 

  

Anna Wengdin kommer till Farhult! 🧵🪡

Helgen efter studenten träffar vi äntligen Anna igen. Mer information kommer. 

 

 

  

 


   

Tvåändsstickning i Farhult 9-10/12

Välkommen till en helg med TVÅÄNDSSTICKNING, både för dig som vill prova tekniken och för dig som vill fördjupa dig och sticka något nytt.

Kanske vill du inspireras av en gammal elddonspung, en liten tvåändsstickad och broderad väska som användes till de värdefulla elddonen. Du stickar den på tunna stickor och med tunt z-tvinnat garn. Du kan även göra din alldeles egen variant, med lite tjockare garn och stickor 2,5 mm, till att förvara något viktigt i.

Du har även möjlighet att inspireras av tvåändsstickade plagg ur Karins stora samling, äldre och nya plagg. Kanske vill du sticka dina allra första vantar eller utmana dig själv, planera och sticka en mössa?

Bra att ta med strumpstickor 2,5 mm ( 1-75-2 mm om du vill sticka med tunnare garn), z-tvinnat garn, anteckningsmaterial. Stickor och garn finns även till försäljning.

Lördag 10-17

Söndag 9-16

Go fikor ingår, kök kan lånas till matlådor och luncher!

Boka här>>


Dansande trådar i sylvassa nålar

Följ med på en virvlande dans av garner, ull, färg, blommor och grönska.
Anna Wengdin kommer till Farhult i början av juni och lär bland annat ut fantastiska mönster och broderier.

Datum och tid:
Lördag 10 juni kl. 10-17
Söndag 11 juni kl. 9-15

Pris: 1700kr

Ta med egen lunch, finns tillgång till kök! Rikligt med go fika blir det!
Vill du boka övernattning? Smsa Pernilla på 0708342560

Läs mer och boka >>


Sätt färg på stickningen med Johanna Wallin

Att kombinera färger till ditt stickade plagg är både roligt och ger många olika uttryck. Sprakande finstämt, ljuvligt skirt eller sobert naturligt. Vi går igenom olika sätt att färgsätta. Vågar du gå utanför komfortzonen? Jag lovar att berätta om min hatkärlek till turkost.
Vi provar vilka färger som passar ihop men vem som bestämmer vad som är fint och fult är som tur är upp till var och en. Vi tittar lite på hur man gör för att få maximal kontrast eller om man hellre vill ha en färgskala med nära nyanser. Vi kommer att sticka både mönsterstickning och randigt så man kan välja svårighetsgrad som man känner sig bekväm med, fokus kommer att ligga på färgkombinationer.

Datum:
Lördagen den 20 maj kl. 10.00-18.00
Söndagen den 21 maj kl. 9.00-15.00

LÄS MER OCH BOKA>>


Kurs med Pinnplockerskan,2-3 december 2022

Tillverka din egen brödborste av tagel. Du gör den av förborrade skaftämne som du täljer, dekorerar och sedan målar med linoljefärg. Skaften finns i många olika längder och former. Taglet, ljust, brunt och svart, ingår i kursavgiften. Färgat finns att köpa. 

Fredag 2 december kl 17:00-20:00
Lördag 3 december kl 09:30-17:00

Pris 975 kr

LÄS MER OCH BOKA>>


Tvåändsstickning i Farhult 10-11 december 2022

Tvåändsstickning är en äldre stickteknik som ger dig varma slitstarka plagg, används främst till vantar, sockor och mössor. Dessutom kan du i tvåändsstickningen sticka mönster med färg och struktur på många sätt.

Är det första gången du tvåändsstickar får du under kursen lära du dig grunderna i tekniken: du lägger upp, stickar räta och aviga maskor, provar att sticka krokmaskor och börjar kanske på ett par tumvantar.

Du som redan är en erfaren tvåändsstickare kan istället fördjupa dina kunskaper och sticka mönster med flera färger eller kanske kombinera tvåändsstickning med att först virka en krage och avsluta med broderi.

Boka här.


HAENDIGT • 11 – 14 augusti 2022

Fyra dagars hantverksmässa med kurser i sticktekniker, vävtekniker, broderier, tovning, garnbearbetningar, maskinstickning mm.

Plats Blå Hallen i Höganäs, Skåne. Matservering finns på plats.

Läs mer på haendigt.se>>

HANTVERKSNYHETER

Fler nyheter

Tillagd i varukorgen