VUXENVERKSAMHET I HÖGANÄS SIMHALL & SPORTCENTER

Klicka på rubriken för att läsa mer och boka

Dagträning

Akva/vattenYoga

Vattengympa kväll

Vattenpilates

Vattenfys

Mediyoga

Massage

UPPDATERING 23 JANUARI 2021


Bästa BRAFLYTARE!

Fredagen den 22 januari meddelade Höganäs kommuns krisledningsgrupp att simhallen till viss del kan öppna igen. Ett efterlängtat besked. Pernilla fick information under fredagskvällen. 

Sista veckan i januari, alltså vecka 4 (25-31 jan), kör vi i gång med simskolan. Det är ni som har bokat MiniflytMegaflyt 1, Megaflyt 2, Megaflyt Hopp och har kurs på torsdagar, fredagar eller söndagar. Välkommen på er bokade simskola och det är nu dags att betala er faktura som ni har fått på mail.

Första veckan i februari, vecka 5 (1-7 feb), kör rehabgrupperna i gång. Dagtidsgrupperna och rehabgrupperna på mån, tis och tors. Välkommen till ditt rehapass och det är nu dags att betala er faktura som ni har fått på mail. 

Omkring den 7 februari väntar vi in nya förhållningsregler och hoppas på att vi kan köra igång med babysim, MicroMacro och MesogruppernaVänta med att betala din faktura tills vi vet mer om terminsstarten. 

Tänk på att luftfuktigheten som finns i simhallen och kloret som finns i vattnet är miljöer som inte är gynnsamt för Coronaviruset. Det är dock fortsatt lika viktigt att hålla avstånd i omklädningsrummet, såsom överallt i vårt samhälle.

Måndagen den 25 februari kommer Pernilla ha ett möte med kommunen och ansvariga på simhallen för mer information gällande verksamheten.

Följ oss på sociala medier (Instagram @braflytab och Facebook BraFlyt) och här på hemsidan för senaste informationen. Dela gärna med er till er kurskompisar.
Vilken grupper finns det?

Bra Flyt AB erbjuder träningsgrupper både på dagtid och kvällstid. 

Vattenträning är både tuff och skonsam träning för kroppen. Musklerna arbetar optimalt, men lederna blir inte belastade då du endast väger 12% av din kroppsvikt i vatten! Bra träning för hållningsmusklerna, du tränar konditionen och styrkan utan att belasta dina knä och höfter! Vattenträning ger också smärtlindring. 

Vattengympa ger
• Kondition 
• Styrka i muskler och leder 
• Rörlighet och smidighet 
• Ökad syreupptagningsförmåga 
• Förbättrad cirkulation

Dagträning med bland annat Ortopedisk vattenträning
Vattengympa med bottenkänning för dej som är 65+! I lagom tempo, och skonsamt för lederna, gympar vi ca 45min med och utan hantlar och flytkorvar. Avslutar med rörlighet och avslappning.

Akvayoga
AkvaYoga är en mild och mycket lågeffekt vattenaktivitet. AkvaYoga tar principer och rörelser från yoga och anpassar dem till vattnets egenskaper. 

Vattengympa

Vattenpilates
När Pilates på land känns för tungt. Pilatesträning stärker bålstabilitet och bygger upp styrka, rörlighet och den muskulära balansen. Pilates är en effektiv och skonsam träning som kombinerar kroppsrörelser, andning och medvetande. 

Vattenfys
En utmaning på djupet!! En riktig genomkörare för hållningsmusklerna, då vi med bälten och hantlar hårdkör i ca 60 min inklusive stretch/avslappning

Mediyoga
MediYoga är ett enkelt verktyg och terapi för hälsa och balans, en strävan till integrering mot helhet och medvetenhet med utövaren i förarsätet. MediYoga är en medicinsk och terapeutisk yogaform med fokus på klinisk praktik och forskning, en mjuk och kraftfull yogaform som passar alla.

Massage
Bra Flyt erbjuder massage i Höganäs och i Farhult.Information till samtliga deltagare i Bra Flyts verksamhet.

Anmälan sker i möjligaste mån i bokningssystemet som finns på hemsidan.

Faktura kommer inom 5 dagar till mailadressen som angavs vid bokningen. 

Vi har bra vattenkvalite i bassängerna och den är vi rädda om. Duscha utan badkläder innan bad.